HTML

Android játékok

Hírek, tesztek az Android platformra megjelenő játékokról

Friss topikok

  • bekkácska: Ha bejött nektek az GTA 3, vagy alapból odáig vagytok a kocsikázós játékokért, akkor ez is tuti te... (2012.08.03. 12:19) Még két nap a GTA 3-ig

Címkék

Onlive - next-gen játékélmény már androidra is.

Androidjatekok 2011.12.12. 23:01

 

 

 

Az onlive rendszer lényege, hogy a felhasználónak nem kell mindig hardveresen naprakésznek lennie, iszonyatos összegeket áldoznia a legújabb hardver csodákra, hanem a játék egy távoli, bikaerős szerveren fut, a user gépére pedig videó stream formájában kerül a képe és szintén a neten keresztül irányítjuk. Pár éve, amikor először lehetett hallani a tervezett szolgáltatásról, az ismerőseim többsége szkeptikusan állt hozzá, óriási laggokat jósoltak. Én meg úgy voltam vele, hogy szűk évtizede még kispárnával csitítottam hajnali kettőkor a betárcsázós internetet és ámulva néztem, hogy a céges isdn kapcsolaton nem kell fél órát várni egy mp3 letöltésére, hanem negyed óra alatt "leszáguldott" a netről. Szóval azt gondoltam, jobb kivárni a végét. A szolgáltatás azóta élessé vált, pc-n pedig meglepően jó játékélményt kínál. Ezalatt a pár év alatt a világ is nagyot fordult, egyre nagyobb tömegekhez jutnak el az okostelefonok és a tabletek, ezt a piaci rést pedig szerencsére az onlive sem nézte tétlenül, így pár napja megjelent a lehetőség az androidos eszközökre is.

Utólag több helyen olvastam, hogy a szolgáltatás egyelőre hazánkban nem elérhető, de erről úgy tűnik elfelejtették tájékoztatni a tabletemet, mert minden gond nélkül feltelepítettem és ki is próbáltam. Jelenleg huszoegynéhány játék található a kínálatban, ez viszont folyamatosan bővül. Nagy címekből pedig így sincs hiány, tolhatjuk például az LA Noire-t, az Arkham city-t vagy az Assassins Creed: Revelations-t is. Lehetőség van ingyenes kipróbálásra, ugyanis az első telepítés után összesen fél óra próbaidőt ad a rendszer, amit bármelyik játékkal és bármennyi részletben eltölthetünk, akár a multiplayer részlegben is, ugyanis ez utóbbira is lehetőség van. Az árak nagyjából megfelelnek annak, amennyit a boltban kell kicsengetni az adott játékért, lehetőség van viszont jóval kedvezőbb árcédulával 3 vagy 5 napra "kibérelni a játékot". Egy szabad hétvégén (rengeteg sörrel és melegszendviccsel felvértezve) lazán végig lehet tolni sztori módban például egy Assasin's Creedet.

A kezelőfelület látványos, informatív, külön figyelmeztet például, ha egy játékhoz érdemes csatlakoztatni egy egeret is a tablethez, de van kimondottan tapizásra optimalizált szekció is.

A fél órát az egyik kedvenc sorozatom, a Dirt harmadik részével töltöttem és a tapasztalataim elég jók. Egy manapság jóindulatúan átlagosnak mondott lassan már gyengének nevezhető hardveren próbáltam ki, vagyis egy Dropad a8-as tableten (Cortex a8 1.2ghz, Powervr sgx540 gpu, 512 mega ram, 7 col 800x480-as felbontás). Az ajánlásban wifi vagy 4G szerepelt, utóbbi hiányában egy 10 megás adsl kapcsolathoz csatlakoztatott vezeték nélküli hálózatot használtam. (belvárosi LTE tesztelők, tapasztalat esetleg?)

A kép folyamatos, egy-két helyen ugyan látszódtak a videótömörítés nyomai, de az összkép nagyon meggyőző, pláne egy androidos játékkal összehasonlítva. Az irányítás elfogadható, nem laggol, de aki nem játszott még sokat tapicskolva, inkább vessen be egy bluetooth kontrollert, amit minden gond nélkül használ is a program. Úgy viszont senki se várjon komoly sikereket, hogy közben még egy fényképezőgépet is tart a kezében, mert ez lesz a végeredmény:

A fejlesztők eddig úgy fest sikeresen vették az akadályokat, ha a kínálat megtartja a minőségét és megfelelően bővül, valamint hasonló szinten ki tudják szolgálni a várhatóan egyre növekvő számú felhasználót, akkor nagy jövő állhat a rendszer előtt. Most pedig kihasználom a maradék 10 percnyi játékidőmet és tolok egy gyors száguldást a svéd erdei utakon, Ford Focus WRC-vel. A fürdőkádban ülve. :)

Az onlive applikáció letölthető erről a market linkről.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://androidjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr933459097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása