HTML

Android játékok

Hírek, tesztek az Android platformra megjelenő játékokról

Friss topikok

  • bekkácska: Ha bejött nektek az GTA 3, vagy alapból odáig vagytok a kocsikázós játékokért, akkor ez is tuti te... (2012.08.03. 12:19) Még két nap a GTA 3-ig

Címkék

Shadowgun teszt

Androidjatekok 2011.11.03. 17:51

Meglehetősen friss játékról van szó, hiszen a Shadowgun október 26-án jelent meg a Market kínálatában. Talán mostanában érkezik el az idő amikor a hardcore játékosok számára is kezd érdekes lenni az Android platform. Egyre szebb grafikával megáldott és egyre komplexebb játékmenetet kínáló játékok jelennek meg, például a 9mm, a Shadow Guardian, valamint tesztünk tárgya is. A Shadowgun Tegra2 chipes gépekre készült, de a korábban bemutatott Chainfire programmal más gépeken is elindítható, persze a modern izmos processzor és az erős GPU előfeltétele a futtatásnak. A Madfinger games játékában 2350-be kalandozhatunk, mikor a tápláléklánc csúcsán a bérelhető profi fejvadászok a Shadowgunok állnak. Közülük is a legjobb John Slade, akinek legújabb megbízatása rosszul kezdődik, a célpont bolygójára érve ugyanis hajóját lelövik, ráadásul mutánsok és robotok hada szabadul rá. Hangzatos ígéretekből jó párat olvashattunk előzetesen az interneten, lássuk teljesíti-e őket a játék: 

 "UNPRECEDENTED HIGH-DEFINITION GRAPHICS"

 A játék csodaszép. Ilyen minőségű grafikát mobileszközön még nem láttam, igazi áll leejtős vizuális orgiában van részünk, simán elmenne egy néhány évvel ezelőtti pc-s címnek, a PSP pedig vonulhat a sarokba pityeregni. Talán nem véletlen, hogy a Sony is ezen a téren az Android irányába mozog. A játék a Sky Castle 3D demóból ismert Unity engine-t használja, ami konzol minőségű grafikát eredményez. Szépen kidolgozott modellek, nagy felbontású textúrák, látványos effektek és szép karakteranimáció jellemzi a programot. A játék folyamán külső és belső helyszíneken is aprítjuk az ellenfeleket, szépen és ötletesen kidolgozott pályákon, panaszra ezen a téren tehát nem nyílhat szánk.

"STORY-DRIVEN SINGLE PLAYER MODE"

 A játékmenetet tekintve egy Gears of war klónnal van dolgunk, tehát alapvetően fedezékes harccal haladunk a pályákon, hogy egyre nagyobb fegyverekkel egyre nagyobb ellenfeleket lőjjünk halomra. Ezt a tevékenységet néha megszakítjuk egy kis kódkártya keresgéléssel, számítógép hackeléssel, kapcsolók állítgatásával, hogy tovább haladhassunk a lineáris pályákon, melyek öteletesen és változatosan megtervezettek. Ellenfélből sokfélét kapunk, nem viselkednek idióta módjára, hanem igyekeznek bekeríteni és leginkább fedezék mögül kinyírni minket. De kapunk a nyakunkba kamikaze robotokat, mozgásérzékelős aknákat, automata ágyúkat is. A különböző ellenfelek különböző taktikát kívánnak meg, bizony észnél kell lenni amikor egyszerrő lő fél tucat mutáns, egy automata lövegtorony és még kamikaze mutáns rovarok is próbálnak a nyakunkra mászni. Változatosnak változatos, szóval a játékmenet is pipa.

"EPIC BOSS FIGHTS"

Több alkalommal ütközünk főellenségekbe, természetesen egyre erősebbekbe. Az első ilyen óriásrobot easy fokozaton hirtelen nekifutásból vagy ötször kinyírt a hőkövetős rakétáival. Morogtam is magamban, hogy azt nem mondták, hogy a robot számára lesz "epic" a küzdelem. Aztán elkezdtem folyamatos mozgással lőni és így már abszolválható lett a feladat, miközben a rakéták a fülem mellett suhantak el. Itt már vigyorogtam. És ezen a téren a későbbiekben sem ért csalódás. 

KONKLÚZIÓ: 

Az 5-6 órás játékidő korrekt és a fenti erényeknek köszönhetően az újrajátszási faktor is igen magas. És legalább ennyiszer fogjuk bekapcsolni csak pár percre azzal a felkiáltással: "Ilyet még nem láttatok!"

A fejlesztők ígérete szerint a Shadowgun egy sorozat első darabja, az Android Marketen 1200 forintért vesztegetik, ami szerintem korrekt ár érte, ha bírja a gépetek szuflával, a beszerzése szinte kötelező. 

Címkék: teszt játék android tegra shadowgun

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://androidjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr703351110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása