HTML

Android játékok

Hírek, tesztek az Android platformra megjelenő játékokról

Friss topikok

  • bekkácska: Ha bejött nektek az GTA 3, vagy alapból odáig vagytok a kocsikázós játékokért, akkor ez is tuti te... (2012.08.03. 12:19) Még két nap a GTA 3-ig

Címkék

Chainfire 3D

Androidjatekok 2011.10.30. 17:50

Mindenképpen fontos megemlítenem a chainfire nevű programot, ami sok segítséget jelenthet bárkinek aki játszani akar a robotos rendszeren. Miről is van szó? Kinézek egy jó kis játékot a tabletemre, de nem hajlandó elindulni, mivel Tegra2-re lett fejlesztve. Ilyenkor lehet bevetni a fenti programot, amely segítségével programonként határozhatjuk meg, hogy milyen hardvernek látszódjon a gépünk (Qualkomm, Nvidia, PowerVR) és így már indíthatóvá válnak az egyébként nem kompatibilis játékok is. Persze nem várható el például egy Snapdragon processzortól és GPU-jától, hogy hozza egy tegrás chip erejét, ezért akadozás esetén többféle beállítással és fokozattal (pl textúra részletesség) lőhetjük be a megfelelő beállításokat. Tapasztalatom szerint például az 1.2 Ghz-es Hummingbird procival és SGX540-es GPU-val szerelt 7 colos tabletemen nem nagyon kell butítani semmit, az átlag tegrás játékok vígan elfutnak. Nyilván például egy 6-800 mhz-es gyengébb grafikus egységgel ellátott telefonon a tegrás játékok átcsúsznak felejtősbe, de az olyan címek amik például csak a rivális chip gyártó hardverére készültek futtathatóvá válnak. Fontos fícsör még, hogy az Android Marketben az eddig ezen okokból elérhetetlen appok is láthatóvá válnak a program segítségével. A Chainfire 3D a marketből elérhető, de kizárólag rootolt eszközökkel működik. 

 Android linkLink a fizetős pro verzióhoz.

Címkék: emulátor 3d android gpu tegra chainfire

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://androidjatekok.blog.hu/api/trackback/id/tr763340642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása